V souladu s harmonogramem stavby rezidenčního projektu Sacre Coeur 2 v úterý, dne 29. 3. 2016, proběhla úspěšně závěrečná kontrolní prohlídka stavby v rámci kolaudačního řízení na Praze 5.

Společnost SATPO po vydání kolaudačního souhlasu, který je dokladem o povoleném účelu užívání stavby, pozvala zástupce společnosti METROSTAV k slavnostnímu přípitku s bohatým pohoštěním.  „Z výsledku kolaudace mám velkou radost. Chtěl bych tímto poděkovat celému týmu nejen z řady společnosti SATPO, ale především všem ze společnosti METROSTAV. Pevně věřím, že i nadále v souladu s harmonogramem dokončíme veškeré finální práce a klienti si budou moci převzít své bytové jednotky dle plánu a se vší spokojeností.“, uvedl ředitel technické divize společnosti SATPO, Ing. Robert Pavelka.

Rezidence Sacre Coeur 2 je architektonicky unikátní bytový dům, který splňuje všechny předpoklady současné moderní architektury. Úžasné výhledy, špičkové standardy, vzdušná architektura, bezpečnost a respektování soukromí, to vše nabízí tato exkluzivní novostavba s půdorysem podkovy a šesti vchody. Ve dvou podzemních podlažích budou umístěny velkorysé komerční prostory, celkem 109 parkovacích stání a sklepy.V šesti nadzemních podlažích Sacre Coeur2 nabízí k výběru tři různé typy rezidenčních jednotek v cenové relaci od 2,9 milionů do 34 milionů korun. Vedle limitované nabídky 8 loftů, také 5 luxusních penthousů a 72 apartmánů o velikosti 1+kk až 5+kk se zahradami, terasami a úžasnými výhledy na historické centrum Prahy. Všechny bytové jednotky mají tradičně vysoký standard finálního dokončení, oddělené obytné zóny od privátní, celoplošné vytápění, klimatizaci a „en­suite“ koupelny. Standardy Sacre Coeur2 respektují čistotu designu, funkčnost a pověst dodavatele. Společné prostory a okolí budovy Sacre Coeur2 bude hlídat kamerový systém a v přízemí, u vstupu do budovy, je samozřejmostí nonstop recepce s majordomem.

Architektonický návrh navazuje na stávající park Sacre Coeur a pokračující zahradu Kinských, dává vyniknout pohledové ose směřující k novorománskému klášteru Sv. Gabriela z roku 1891 a vytváří městský prostor „náměstí“ ustupující rušné ulici Holečkova.  Propojení obou parků je podpořeno zklidněním stávající ulice Grafické. Novostavba v jižním svahu pod rezidenční čtvrtí Hřebenky, pár minut pěšky od Kinského zahrady, Nového Smíchova a malostranského Újezdu navrátí lokalitě zpět svou slávu, zrekultivuje a zároveň dotvoří okolí, stane se přirozenou dominantou této lokality.